Heeft u veel vogels in uw tuin en wilt u hiervan blijven genieten?

Dan is deze vogelvoeder precies wat je zoekt. Nu kunt u uw eigen vogelvoeder maken van geïmpregneerd sparrenhout.

vogelvoederhuisje maken

Deze voerbak is hoog genoeg om vogels, zoals katten, te beschermen en heeft een puntdak dat waterdicht is door het gebruik van een vilten dak.

Dit zal helpen om het vogelvoer droog te houden. Je kunt deze vogelvoederbak schilderen nadat je klaar bent.

Dit is niet alleen goed voor de levensduur van het hout, maar je kunt ook de kleur naar wens aanpassen.

Door voor de onderzijde halfronde pilaren te gebruiken weet je zeker dat dit huis stabiel genoeg is om er jarenlang van te genieten en niet uit elkaar valt.

Het bouwplan van de vogelvoeder bevat alle exacte kniplijsten die u nodig heeft om uw eigen vogelvoeder te maken en natuurlijk een handige lijst met materialen.

Gebruik voor het zadeldak met viltdak houtlijm en roestvrijstalen schroeven en spijkers. Dit zorgt ervoor dat de vilten shingle stevig vast zit aan het dak en bestand is tegen regen en sneeuw.

Zelf een vogelvoederhuisje maken?

Wees dus voorbereid op veel verschillende vogels in uw tuin deze winter. Je eigen vogelvoeder maken is niet zo moeilijk als je denkt, maar er zijn een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden.

Allereerst is een veilige voedingplank natuurlijk belangrijk.

bouwtekening vogelvoederplank

Met de opbouwtekening vogelvoederhuis die u hieronder downloadt, weet u zeker dat u zelf een mooie voerbak kunt maken en aan alle eisen voldoet.

Niet alleen weet je zeker dat er deze winter echt verschillende soorten vogels in je tuin zullen zijn, maar het maken van je eigen vogelvoeders is ook erg leuk.

In de bouwtekeningen van de vogelvoederbak vindt u alle exacte afmetingen en hoogtes als u uw eigen vogelvoederbak op de paal wilt maken.

In deze tekening vind je ook een lijst met praktische materialen zodat je precies weet welk hout en met welk materiaal je het beste zelf een vogelvoederhuisje kunt maken.

In de winter wordt het voor vogels nog moeilijker om voedsel te vinden, zeker als er een laagje sneeuw ligt. Door uw eigen vogelvoederhuis te maken, helpt u niet alleen uw vogels de winter door, maar kunt u ook genieten van een prachtige show in uw tuin.

In dit artikel laten we u niet alleen zien hoe u uw eigen voerbak maakt, maar ook de punten die speciale aandacht behoeven.

Maak je eigen vogelvoeder op de paal

Als je een mooie tuin hebt, is er natuurlijk niets leukers dan je zoveel mogelijk natuur te gunnen.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende manieren om je eigen vogelvoeder op een paal te maken.

bouwplan vogelhuisje met voederplank

Als je dit wilt doen, moet je rekening houden met de natuurlijke vijanden van vogels, en natuurlijk katten in de eerste plaats.

Om te voorkomen dat vogels op uw katten of de katten van uw buren azen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u uw eigen kattenvoerbak wilt maken.

Allereerst is het belangrijk om de voerbak niet te dicht bij het hek te plaatsen, omdat dit de kat gemakkelijk kan verwonden.

Daarnaast moet de paal waarop je de feeder zelf wilt bouwen van stevig materiaal zijn en moet het feederbord een opstaande rand hebben.

Zo voorkom je dat de vogels die in je tuin komen eten, worden aangevallen door katten.

Ook belangrijk is de houtsoort die je je eigen feeder wilt maken. Hiervoor is het beter om hout te gebruiken dat waterdicht is zodat de vogelaar in de winter tegen slecht weer kan.

Je wilt natuurlijk dat je zelfgemaakte vogelvoederhuis zo lang mogelijk meegaat.

Met een opbouw van een vogelvoederhuis tekenend op een paal weet je zeker dat je een stevige en veilige voerbak kunt maken en veel geld kunt besparen omdat je geen voerbak hoeft te kopen voor de lieve vogel in de winkel.

meer info klik hier >>

About admin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.